….Gunnel Englund

Jag odlar gården Smeds i femte generation. Råvarorna förädlas enligt mathantversprincip bla till bröd, drycker och sylter. En kort och hållbar livsmedelskedja från jord till bord är viktig för mig. Äkthet och ärlighet är de två viktigaste ledorden inom min företagsverksamhet.
..

Gunnel Englund

Viljelen Smedsin maatilaa viidennessä polvessa. Raaka-aineet jalostetaan artesaaniperiaatteella mm. leiviksi, juomiksi ja hilloiksi. Lyhyt matka maasta pöytään, aitous ja rehellisyys ovat minulle tärkeitä arvoja.
….

Yrkefiskare på is

….Marie Kellgren

Sjätte generationens yrkesfiskare i Pellinge. Fiskar året om på naturens villkor, fångsten varierar beroende på säsong. Under sommaren och inför större högtider förädlar vi fångsten i vårt lilla fiskrökeri. Enligt mig har kunden rätt att känna till råvarans ursprung och att fisken fångas på ett ansvarsfullt sätt.
..

Marie Kellgren

Marie edustaa kuudetta ammattikalastajien sukupolvea Pellingissä. Kalastus tapahtuu luonnonehdoilla, saalis vaihtelee vuodenajan mukaan. Kesällä ja ennen suuria pyhiä jalostamme saalista kalansavustamossamme. Asiakkaillamme on mielestäni oikeus tietää raaka-aineen alkuperä ja että kala on pyydetty vastuullisesti.
….

Christian Sveholm

….Borgåbördig kock med OS-silver i Stuttgart 2020. Länge bosatt på Åland och jobbat på de flesta restauranger där. Min matlagningsfilosofi utgår på en ren rustik lyx och ser fram emot att leverera vällagad mat på lokala råvaror. Låt råvaran stå i fokus!..Olympiahopealla Stuttgardissa 2020 palkittu kokki. Olen asunut ja työskennellyt Ahvenanmalla useimmissa sen ravintoloissa. Ruokafilosofiani perustuu puhtaaseen maalaiseen ylellisyyteen. Huolella valmistettua ruokaa paikallisista, kausittaisista raaka-aineisto.
….

….Andelslaget Pellinge Meny..Osuuskunta Pellinge Meny….

….Andelslaget Pellinge Meny´s syfte är att lyfta fram lokala smaker enligt säsong samt med personlig betjäning. En kort livsmedelskedja samt en ekonomiskt hållbar verksamhet där producenten och företagaren erhåller sin beskärda del.
..Nostamme esiin paikallisia makuja sesongin mukaan ja henkilökohtaisella palvelulla. Lyhyen ruokaketjun, tuottajien ja kokkien osaamisen myötä yrittäjät saavat työstään kestävän korvauksen. ….

Camilla Sundbäck

….Camilla Sundbäck, Sundö Gård

Gården har i århundranden levt på jord- och skogsbruk här i skärgården, delvis säkert för att Sundö är belägen fast vid en livligt trafikerad farled. 

Vi är tacksamma att få ta del och fortsätta jobbet i samma spår. Få bidra med rena närproducerade frilandsgrönsaker samt kött producerat på ett naturligt sätt, där djuren vistas ute på holmar en stor del av året.
..

Camilla Sundbäck, Sundö Gård

Vilkkaan vesiväylän varrella sijaitseva tilamme on jo vuosisatojen ajan elänyt maa- ja metsätaloudesta. Kiitollisina jatkamme työtä. Osallistumme ruokalistaan puhtailla, paikallisesti tuotetuilla vihanneksilla ja luonnollisella tavalla tuotetulla lihalla. Eläimet laiduntavat vapaana luodoilla suuren osan vuodesta…..

….Benita Weckström

Jag är uppvuxen på Pellinge av Pellingebördiga föräldrar. 
Haft Benitas Cafe sedan 2008 efter min mor.  Är med som företagare, med erfarenhet från restaurangbranschen samt med utrymmen vid behov. ..

Benita Weckström

Olen kasvanut Pellingissä ja pitänyt Benitas Cafe kahvilaa vuodesta 2008 äitini jälkeen. On ilo olla mukana osuuskunnassa yrittäjänä, kokemusta minulla on myös ravintola alalta. ….

….Pellinge Meny vill lyfta fram de unika råvaror som skärgårdens jord och hav erbjuder samt av dessa förverkliga smakupplevelser enligt säsong. Företagarna bakom Pellinge Meny har ett stort intresse för mat och tillverkar av det lokala råvarorna en unik helhet med beaktande av skärgårdstradition men med modern tvist. Endast det bästa är gott nog för våra kunder!..
Pellinge menu nostaa esiin saariston maa- ja merialueen ainutlaatuiset raaka-aineet sekä vuodenajan mukaan vaihtuvat makuelämykset. Osuuskunnan yrittäjät ovat kiinnostuneita ruuasta ja tuottavat paikallisista raaka-aineista ainutlaatuisen kokonaiduuden saaristoperinteitä kunnioittaen, mutta nykyaikaisesti. Vain paras on kyllin hyvää!
….